Käyttäjätunnus

Salasana


Maistiaisia
Keskustelu
3T Kulttuurikysely
Turvallisuusvideot

Tilaus- ja käyttöehdot
Tilaa lisenssi
Rekisteröidy

Opetusmultimediat
Lainsäädäntö
Tilaa lisenssi

» TS-VALTUUTETTULISENSSI
Lisää työkaluja työsi tueksi!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!

Maanteillä aletaan siirtyä kesänopeuksiin keskiviikosta alkaen

30.3.2021

Tavoitteena on, että koko Suomessa on palattu kesäkauden nopeusrajoituksiin huhtikuun loppuun mennessä.

Eri puolilla Suomea aloitetaan keskiviikkona maanteiden siirtyminen kesänopeuksiin, tiedottavat Väylävirasto ja alueelliset ely-keskukset. Tavoitteena on, että koko Suomessa on palattu kesäkauden nopeusrajoituksiin huhtikuun loppuun mennessä.

Ely-keskukset voivat lykätä talven nopeusrajoituksista luopumista sää- ja keliolosuhteiden mukaan. Aikataulusta voidaan tehdä poikkeuksia, jos tieosuus on pahasti vaurioitunut. Pahiten vaurioituneilla teillä talven nopeusrajoitukset voivat jäädä voimaan toistaiseksi.

Talvinopeuksista luopuminen aloitetaan heti keskiviikkona muun muassa Etelä-Savossa, Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa, Etelä-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Vaihtuvien nopeusrajoitusten moottoriteillä kesänopeuksia on voitu käyttää jo maaliskuun alusta lähtien valoisaan aikaan sään salliessa.

Kuljettajia kehotetaan pitämään mielessä, että turvallinen ajo voi edellyttää liikennemerkkejä hitaampaa vauhtia. Myös rengasvalintaan kehotetaan kiinnittämään huomiota, sillä uuden tieliikennelain myötä oikea rengasvalinta on entistä enemmän kuljettajan vastuulla ja sidoksissa keliin.

Talvirenkaita on käytettävä maaliskuun loppuun saakka, jos sää tai keli sitä edellyttää. Nastarenkaita saa käyttää maaliskuun loppuun saakka ja myöhemminkin, jos sää tai keli sitä edellyttää. Talvisilla teitä ajavia ei suositella vaihtamaan renkaita vielä pääsiäiseksi.

(STT)

 


Seuraava >

<< Takaisin

Kommentoi uutista

Ladataan kommentteja, hetki...


Työsuojeluvaltuutettu.fi - Apua vastuulliseen ja tärkeään tehtävääsi