Käyttäjätunnus

Salasana


Maistiaisia
Keskustelu
3T Kulttuurikysely
Turvallisuusvideot

Tilaus- ja käyttöehdot
Tilaa lisenssi
Rekisteröidy

Opetusmultimediat
Lainsäädäntö
Tilaa lisenssi

» TS-VALTUUTETTULISENSSI
Lisää työkaluja työsi tueksi!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!

Työsuojeluvalvontaa Raumanmeren juhannus -festivaaleilla

15.6.2017

Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen tarkastajat tulevat tekemään työsuojelutarkastuksia Raumanmeren juhannus -festivaaleilla 19.6. - 22.6.2017 välisenä aikana. Tarkastus tullaan suorittamaan siitä erikseen ilmoittamatta.

Aluehallintovirastojen työsuojelun vastuualueet pyrkivät varmistamaan, että työ Suomessa on terveellistä, turvallista ja reilua. Työsuojeluviranomaisen merkittävin osa valvontatyötä ovat työsuojelutarkastukset.

Työsuojelutarkastuksia tehdään pääasiassa toimialoille, joilla työsuojeluriskit ovat suurimmat. Tarkastuksissa keskitytään muun muassa turvallisuusriskeihin, kuormittumisen hallintaan ja työsuhteen vähimmäisehtoihin. Lisäksi pyritään tarkastamaan kattavasti hyvin erilaisia työpaikkoja eri aloilta.

Tarkastus ei ole vain valvontaa, vaan sen tavoitteena on myös auttaa työpaikkaa kehittämään työsuojelutoimintaansa ja työolojaan. Valvontatoimilla pyritään edistämään työnantajan ja työntekijöiden välistä yhteistoimintaa työsuojeluasioissa esimerkiksi antamalla ohjeita valvottavan lainsäädännön soveltamisesta ja tuomalla esiin hyviä käytäntöjä. Tarkastuksella käsitellään myös asioita, joita työpaikan edustajat itse haluavat nostaa esille

Tarkastuksella tarkastaja havainnoi työolosuhteita keskustelun ja asiakirjojen perusteella sekä työpaikkakierroksella. Tarkastuksen lopussa tarkastaja kertoo, minkälaiseksi arvioi työympäristön ja mitä mahdollisia työsuojelulainsäädännön vastaisia asioita on havainnut. Näistä hän antaa toimintaohjeita ja kehotuksia, jotka kirjataan tarkastuskertomukseen. Vähäistä suurempien tai vakavien puutteiden korjaaminen jälkivalvotaan.

Tarkastuksen toimittajan oikeudesta on säädetty työsuojelun valvonnasta ja työpaikan yhteistoiminnasta annetun lain (44/2006) 4 §:ssä.

(Lounais-Suomen aluehallintovirasto, työsuojelun vastuualue)Seuraava >

<< Takaisin

Kommentoi uutista

Ladataan kommentteja, hetki...


Työsuojeluvaltuutettu.fi - Apua vastuulliseen ja tärkeään tehtävääsi