Käyttäjätunnus

Salasana


Maistiaisia
Keskustelu
3T Kulttuurikysely
Turvallisuusvideot

Tilaus- ja käyttöehdot
Tilaa lisenssi
Rekisteröidy

Opetusmultimediat
Lainsäädäntö
Tilaa lisenssi

» TS-VALTUUTETTULISENSSI
Lisää työkaluja työsi tueksi!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!

Vaarallisten kemikaalien pakkauksissa oltava uudet varoitusmerkinnät

14.6.2017

Vanhan lainsäädännön mukaan merkittyjä kemikaaleja ei enää saa myydä, sillä kemikaalien luokitusta, merkintöjä ja pakkaamista koskevan asetuksen (CLP-asetuksen) siirtymäaika päättyi 1.6.2017.

Myytävissä vaarallisten kemikaalien pakkauksissa tulee olla punalaitaiset varoitusmerkit eikä oranssipohjaisia vanhoja varoitusmerkkejä enää sallita. Vanhoilla merkinnöillä varustettuja kemikaaleja ei saa myöskään maksutta toimittaa eteenpäin. CLP-asetuksen myötä myös muussa varoitusetiketin sisällössä on tapahtunut muutoksia ja esimerkiksi vaara- ja turvalausekkeet ovat muuttuneet.

CLP-asetusta ei sovelleta muun muassa kosmetiikkaan, mutta kosmetiikkatuotteet voivat tulla merkityksi esimerkiksi syttyviksi aerosoliasetuksen mukaan. Vaikka tuotteen merkintävaatimus tulee aerosoliasetuksesta, varoitusmerkkien pitää olla CLP-asetuksen mukaiset.

Markkinoilla voi olla kemikaaleja, jotka on merkitty varoitusmerkinnöin ilman lainsäädännöllistä vaatimusta. Myös tällaisista tuotteista oranssipohjaiset vanhat varoitusmerkit tulee poistaa.

» Linkki Tukesin sivuille: Merkinnät - Uudet varoitusmerkit

(Tukes)

 


< Edellinen | Seuraava >

<< Takaisin

Kommentoi uutista

Ladataan kommentteja, hetki...


Työsuojeluvaltuutettu.fi - Apua vastuulliseen ja tärkeään tehtävääsi