Käyttäjätunnus

Salasana


Maistiaisia
Keskustelu
3T Kulttuurikysely
Turvallisuusvideot

Tilaus- ja käyttöehdot
Tilaa lisenssi
Rekisteröidy

Opetusmultimediat
Lainsäädäntö
Tilaa lisenssi

» TS-VALTUUTETTULISENSSI
Lisää työkaluja työsi tueksi!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!

Keskustelu / Kysy-Vastaa-Kommentoi

Ruuan lämmitys työpaikalla

Ryhmät >> Kysy-Vastaa-Kommentoi >> Ruuan lämmitys työpaikalla

Aloitusviesti
ERINKA
LOKAKUU 18, 2018.

KLO 00:05
Ruuan lämmitys työpaikalla
Kyseessä on kolme henkilöä työllistävä yritys. Työpaikalla ei ole järjestetty mahdollisuutta ruuan lämmitykseen, koska kukaan työntekijöistä ei halua käyttää mikroaaltouunia. Työntekijät syövät lounaaksi salaattia, tai käyvät ravintolassa syömässä. Omien sanojensa mukaan työntekijät eivät lämmittäisi ruokaa mikrossa, vaikka sellainen olisi. Työsuojelutarkastaja on kehoittanut sakon uhalla hankkimaan työpaikalle mikroaaltouunin. Onko työnantajalla muuta vaihtoehtoa kuin ostaa mikro?


Vastaukset
RUOKATAUKOKOKKAILIJA
LOKAKUU 26, 2018.

KLO 08:59
Mikä laite haluttaisiin
Millä välineellä työntekijät haluaisivat ruokansa valmistaa tai lämmittää? Kävisikö kiertoilmagrillimikro? Voisin sitä jopa suositella... Vai perinteinen keittolevy tai moderni pöytägrilli? Työntekijänä tekisin ehdotuksen hankittavasta laitteesta - ja tarjoutuisin jopa vapaaehtoiseksi valitsemaan ja noutamaan sellaisen sovitusta liikkeestä.  
TUULIMYLLYJÄ VASTAAN
MARRASKUU 01, 2018.

KLO 09:28
Hankkikaa toki mikro
Toimivia ja käyttökelpoisia mikroaaltouuneja saa alle 50 euron, on jopa mistä valita. Eikö sellainen nyt vaan kannattaisi vähin äänin hankkia, eikä enempiä ihmetellä? Voishan siinä josku lämmittää salaattinsa kylkeen vaikka kotoa tuodun lämpimän voileivän tai patonkia. Ja joku seuraava neljäs työntekijä voisi vaikka tykätä lämmittää ruokansa ;)
KIKY
MARRASKUU 01, 2018.

KLO 15:32
Mikroaaltouuni?

Missäköhän on oikesti sellainen laki tai asetus, jossa määrätään juuri mikroaaltouunista?

Tuskin löytyy. 

Tässä kuitenkin vähän vinkkiä:

https:/ /ttk.fi/files/1607/Henkilostot ilat.pdf 

MIKA LIUHAMO
MARRASKUU 08, 2018.

KLO 15:00
Työnantajalla mahdollisuus pyytää oikaisua

Valtioneuvoston asetukse ssa työpaikkojen turvallisuus- ja terveysvaatimuksista todetaan, että "Työntekijöiden mukanaan tuoman ruoan ja juoman säilyttämistä ja lämmittämistä varten tulee tarvittaessa olla asianmukaiset laitteet.". Ymmärtääkseni jos tarvetta ei kerran ole, ei synny velvoitettakaan.

Minusta tarkastaja ylittää valtuutensa, jos lähtee ohjeistamaan jonkin yksittäisen laitteen hankkimista. Jos vaatimus työnantajalle on tullut kirjallisena esim. tarkastajan tekemään tarkastuskertomukseen, siihen on mahdollista tehdä vapaamuotoinen muistutus osoitettuna AVI:n työsuojelun vastuualueelle, jossa työnantaja voi perustella eriävän mielipiteensä ja pyytää oikaisemaan tämä virheellinen vaatimus.

Toki helpointa työnantajalle lienee myöntyä viranomaisen vaatimukseen ja hankkia se mikroaaltouuni, jos tarvetta tulevaisuudessa ilmenee.Kommentoi

Nimimerkki

Otsikko

Viesti

Liite  


Kirjoita ylläoleva koodi tähän kenttään


Takaisin


Bookmark and Share

© 3T Ratkaisut Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta.