Käyttäjätunnus

Salasana


Maistiaisia
Keskustelu
3T Kulttuurikysely
Turvallisuusvideot

Tilaus- ja käyttöehdot
Tilaa lisenssi
Rekisteröidy

Opetusmultimediat
Lainsäädäntö
Tilaa lisenssi

» TS-VALTUUTETTULISENSSI
Lisää työkaluja työsi tueksi!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!

Keskustelu / Kysy-Vastaa-Kommentoi

Enimmäsityöajat ja vähimmäislepoajat

Ryhmät >> Kysy-Vastaa-Kommentoi >> Enimmäsityöajat ja vähimmäislepoajat

Aloitusviesti
CASOTTO
HELMIKUU 08, 2018.

KLO 13:59
Enimmäsityöajat ja vähimmäislepoajat
Moikka. Olen töissä Ssab:lla ja teemme jatkuvaa nelivuoroa osittain 12h tuntisena eli ensin 06-14 8h aamuja 2kpl ja sitten 2kpl 14-02 12h iltoja,jonka jälkeen on 4 päivää vapaata. Järjestelmä perustuu siihen,että kahdessa illavuorossa tehdään sisään ns. 5 työpäivä eli yksi yövuoro.En tiedä,onko järjestelmäkään tältäosin täysin puhdas,mutta kaikki työntekijät ovat omasta halustaan siihen sitoutuneet ja järjestelmä vaihdetaan A,A+I,I+Y ja 3V,mikäli yksikin järjestelmästä valittaa.Kysymyksiä ja riitaa on herättänyt ylitöiden tekeminen tällä 12h järjestelmällä esim. Siten,että vapaalla ollessa tehdään ensin 12h iltaylityö ja sitten tullaan omaan ensimmäiseen aamuun töihin,koska lepoaika jää liian lyhyeksi. Sama koskee aamun jälkeen tehtävää täyttä ylityöiltaa,sekä viimeistä oman vuoron iltaa mikäli tulee seuraavaksi aamuksi ylitöihin ensimmäisellä vapaallaan. Onko näin tekeminen laitonta poikkeustapauksissa,mikäli tekohaluja työntekijän toimesta on ja työnantaja tarvitsee? Tämä yli työ siis tehtäisiin omasta halusta ei vaatimuksesta. Olen ymmärtänyt,että työnantajan on tarjottava ja työntekijällä on oikeus n.5-8h:n lepoaikaan vuorokaudessa vuorojen välillä,mutta onko tämä pakollista mikäli työntekijä jaksaa, haluaa tehdä pitempään vähemmällä lepoajalla,työnantajan näin satunnaisesti tarvitessa,erikseen sovittuna ja täydessä yhteisymmärryksessä?Kaikilla on tähän tasapuolisesti mahdollisuus ja ylityöstähän voi aina kieltäytyä,jos ei jaksa.Onko siis laitonta,yhdenkin päivän tekeminen näin? Selkeä ja ymmärrettävä vastaus kiitos 😃


Vastaukset
CASOTTO
HELMIKUU 09, 2018.

KLO 09:07
Tarkennus
Vielä sen verran. Siis tiedän,että meillä on omallakin tehtaalla kyseisiä asioita hoitava henkilö,mutta haluaisin saada tähän täysin puolueettoman ja ulkopuolisen kannaoton,koska uskon,että tätä asiaa tullaan puimaan vielä jatkossa. Ei siis ole tarkoitus loukata ketään tai ylikävellä. Pelkkää kannanottoa,näkemystä ja tietoa haen. Näillä mennään.
HANNU60+
TOUKOKUU 14, 2018.

KLO 08:17
Ylityöt ja lepoajat

Olen erilaisessa työssä, talonrakennus. Meillä on normaali päivätyöaika.Tauot, kahvi ja lounastauko. Lounastauon pituudeksi voidaan yhteisesti sopimalla joko 0,5t tai 1 tunti.Normaali päivätyöaika on 8 tuntia + + lounastauko / tuni joka on omaa aikaa ja pidentää työpäivän pituutta siltä osin. Viikkotyöaika on 40 tuntia - pekkasvapat, meillä 38,75tuntiaPäivittäiset ylityö ja viikottaiset ylityöt on erotettava toisistaan.Netistä löytyy asiaa työajoista ja vuosittaisista ylityökiintiöistä, jos ylityökiintiö tulee täyteen sille voi yhden kerran kalenterivuodessa mielestäni hakea jatkoa, vain kerran vuodessa. Työnjohdolla on velvollisuus seurata kiintiön kehitystä henkilötasolla. Osa-aikatyn määräyksistä en ole selvillä, enkä osaa niistä mainita. 

 

HANNU50+
KESÄKUU 03, 2018.

KLO 10:30
Ylityöt ja lepoajat
työnantajan vastuulla on tosiaankin seurata varsinkin kun teettää ylitöitä että riittävät lepoajat tulee työntekijöille ja yksittäisen työntekijän ylityöt eivät saa vuodessa ylittää 330h eli normi ylityöt 250h+80h jos työnantaja ennen 250h täyttymistä on anonut lisäyksen ylitöihin perustellusti.Se että kuinka kannattavaa työnantajalla sitten on teettää ylitöitä normaalin työajan päälle on aika riskialtista koska väsyneenä tulee helposti virheitä ja myös tapaturmariski kasvaa merkittävästi.


Kommentoi

Nimimerkki

Otsikko

Viesti

Liite  


Kirjoita ylläoleva koodi tähän kenttään


Takaisin


Bookmark and Share

© 3T Ratkaisut Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta.