Käyttäjätunnus

Salasana


Maistiaisia
Keskustelu
3T Kulttuurikysely
Turvallisuusvideot

Tilaus- ja käyttöehdot
Tilaa lisenssi
Rekisteröidy

Opetusmultimediat
Lainsäädäntö
Tilaa lisenssi

» TS-VALTUUTETTULISENSSI
Lisää työkaluja työsi tueksi!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!

Keskustelu / Kysy-Vastaa-Kommentoi

Tikkailla kiipeily

Ryhmät >> Kysy-Vastaa-Kommentoi >> Tikkailla kiipeily

Aloitusviesti
MYNTTINEN
LOKAKUU 08, 2014.

KLO 17:43
Tikkailla kiipeily
Olen äskettäin aloittanut työskentelyn päivittäistavarakaupassa. Myymälän kamppanjamateriaaleihin kuuluu erilaisia katossa roikkuvia mobileja jotka pitää vaihtaa aina kamppanjan vaihtuessa. Mobilet ripustetaan valaistuskiskoihin. Käytössämme on vanhat A-tikkaat joiden jaloissa ei ole kumitassuja eikä yläpäässä ole turvakaarta. Osa ripustuspaikoista sijaitsee myymäläkalusteiden päällä siten että tikkaita ei saa suoraan ripustuskohdan alle. Tuolloin joutuu kurkottelemaan sivulle tikkailla seisten. Nyt haluaisinkin tietää onko minulla oikeus kieltäytyä kuvatun laisesta työtehtävästä? Entä siinä tapauksessa että työnantaja hankkisi paremmat tikapuut? Olisiko silloin pakko lähteä kiipeilemään? 


Vastaukset
JANNE, 3T
LOKAKUU 09, 2014.

KLO 10:36
Kieltäytymiseen on oikeus

Työntekijällä on aina oikeus kieltäytyä vaarallisesta työstä ja mm. vaatia turvallisia työvälineitä.

Tikkailla ja A-tikkailla on sallittua tehdä vain kevyitä töitä maksimissaan normaalin huoneko rkeuden rajoissa, eli kaiketi n. 2,4 m korkeudella. Kaikenlainen kurkottelu A-tikkailta,  varsinkin sivulle, on hyvin vaarallista ja siten kiellettyä.

Kaupan katto ja nuo ripustukset lienevät herkästi korkeammalla kuin "normaali huonekorkeus", jolloin myös A-tikkaiden käyttö olisi kiellettyä ja käytännössä ainoaksi ratkaisuksi tulisi henkilönostimen käyttö (esim. saksi-mallinen). Tosin henkilönostimen käyttö kaupan tiloissa voi olla vähintäänkin hankalaa.

Vähintäänkin suosittelen, että kieltäydytte työstä siihen asti, että saatte kunnolliset, turvalliset A-tikkaat ja silloinkin työskentelette tikkailla vain, jos ainakin yksi kaveri on alapuolella pitämässä tikkaita paikallaan. Silloinkaan ei tule kurotella sivulle.

Hyvä ratkaisu olisi toteuttaa ripustus jotenkin muuten, kuin valaistuskiskoihin ripustamalla. Esim. vedätte ripustusnarut siten, että voitte ripustaa mobilet naruun yhdellä seinällä (jossa vaikkapa kunnon työtaso tai tikkaat saa tukevasti), vetää narua (niin että mobile siirtyy toista seinää kohti), kiinnittää uusi mobile, taas siirtää narua eteenpäin jne. Ja poisottaessa sitten vedätte mobilet taas  luoksenne.

 

TULEVA TSP
LOKAKUU 27, 2014.

KLO 00:26
Pyörillä olevat telineet?
Onko mahdollista hankkia kyseiseen kohteeseen pyörillä olevat telineet? Jos käytävillä on tarpeeksi tilaa, niin minun mielestä paras vaihtoehto.
JUSSI
MARRASKUU 19, 2014.

KLO 16:19
tikkailla kiipeily
huom ei voi sanoa pomolle että kieltäytyy työstä mutta voi pidättäytyä vaarallisesta työstä koska jos kieltäytyy työstä niin se on peruste varoitukselle/irtisanomiselle
JANNE, 3T
MARRASKUU 19, 2014.

KLO 16:36
Viestiä muokattu
MARRASKUU 20, 2014. KLO 16:18
Pidättäytyä vs. kieltätytyä
Ihan hyvä tarkennus Jussilta, oikea termi on tosiaan "pidättäytyä". Eli kaiketi  "pidättäytyä" korostaa, että tekee tehtävän kun vaarat on saatu hallintaan. "Kieltäytyminen" kuulostaa ehkä siltä, ettei aio missään olosuhteissa tehdä tehtävää.
MAKE
LOKAKUU 10, 2016.

KLO 15:34
tikapuut

Minkälainen tikas systeemi pitää olla kun pestään ikkunoita?

Maasta pitäisi nousta 67-70 cm. Kommentoi

Nimimerkki

Otsikko

Viesti

Liite  


Kirjoita ylläoleva koodi tähän kenttään


Takaisin


Bookmark and Share

© 3T Ratkaisut Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta.