Käyttäjätunnus

Salasana


Maistiaisia
Keskustelu
3T Kulttuurikysely
Turvallisuusvideot

Tilaus- ja käyttöehdot
Tilaa lisenssi
Rekisteröidy

Opetusmultimediat
Lainsäädäntö
Tilaa lisenssi

» TS-VALTUUTETTULISENSSI
Lisää työkaluja työsi tueksi!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!

Keskustelu / Kysy-Vastaa-Kommentoi

Työsuojeluvaltuutettu ja työturvallisuuskortti

Ryhmät >> Kysy-Vastaa-Kommentoi >> Työsuojeluvaltuutettu ja työturvallisuuskortti

Aloitusviesti
JASKA
HUHTIKUU 02, 2013.

KLO 10:58
Työsuojeluvaltuutettu ja työturvallisuuskortti

Terve !

 

Pitääkö TSVeellä olla voimassa oleva työturvallisuuskortti ?Vastaukset
JANNE, 3T JA TURVALLISUUSUUTISET.FI
HUHTIKUU 02, 2013.

KLO 13:45
TT-kortin tarve riippu työstä

Ei tarvitse olla

"Työturvallisuuskortin tarkoitus on parantaa käytännön yhteistoimintaa yhteisillä työpaikoilla tilaaja- ja toimittajayritysten välillä."

"Työturvallisuuskortin käyttöönotto on  vapaaehtoista, mutta useat tilaajayritykset edellyttävät alihankkijoidensa työntekijöiltä työturvallisuuskortin."

Työturvallisuuskortti on siis tarkoitettu yhteisten työpaikkojen käyttöön. Yhteinen työpaikka on työpaikka, jossa työskentelee eri työnantajien työntekijöitä tai tilattuja työntekijöitä, esim. vaikkapa kun ulkoistettuja huoltomiehiä. 

Työsuojeluvaltuutetun tehtävissä korttia ei tarvita. Mutta jos työsuojeluvaltuutettuna toimiva työntekijä työskentelee tilaajayrityksessä, joka vaatii kortin, hän toki tällöin tarvitsee voimassa olevan kortin. 

Toki työturvallisuuskortti koulutus antaa hyvää pohjaa työturvallisuuden perusteisiin, mutta saa työturvallisuuskoulutusta helpomminkin, vaikkapa 3T:n opetusmultimedioilla:

http://www.turvallisuusuutiset .fi/multimediakirjasto

MATTI400
TOUKOKUU 31, 2017.

KLO 14:10
Mutta eikös siitä olisi hyötyä?

Tuolla https://www.tyoturvallisuuskor ttikoulutus.fi mainitaan, että " Työturvallisuuskortin tavoitteena on parantaa käytännön yhteistoimintaa yhteisillä työpaikoilla tilaaja- ja toimittajayritysten välillä, tukea työnopastusta yhteisillä työpaikoilla, antaa perustietoa työsuojelusta, vähentää eri tilaajien antamaa päällekkäistä koulutusta ja herättää työpaikoilla kiinnostusta ja motivaatiota oman henkilöstön työturvallisuusosaamiseen.". Eikö siis luulisi että on ihan järkevää työsuojeluvaltuutettunakin suorittaa tuo kortti?

MATTI400
TOUKOKUU 31, 2017.

KLO 14:11
Katkesi jotenkin tuo linkki
Katkesi jotenkin tuo linkki hassusti, tarkoitin siis tätä sivua: Työturva llisuuskortti 
JANNE, 3T JA TURVALLISUUSUUTISET.FI
KESÄKUU 01, 2017.

KLO 12:23
TT-kortista varmasti hyötä, mutta...

Työturvallisuuskortti-koulutuk sen käymisestä on varmasti hyötyä, siinä saa perustiedot työturvallisuudesta, ja nykyään koulutukseen on mahdollista lisätä ala- tai jopa yrityskohtaisia sisältöjä. Vanhan koulutuksen sisältö oli melko painottunut nimenomaan alihankkijoille ja muille yhteisillä työpaikoilla toimijoille, esim. huoltohenkilöstölle.

Mutta tosiaan koulutuksen uudistuksen myötä voisi olla odotettavissa enemmän sisältöä myös muille, ja kouluttajan oman materiaalin ja osaamisen merkitys kasvanee, joten kannattaa varmistua, että menet itsellesi sopivalle kurssille.

PÄIVI
KESÄKUU 09, 2017.

KLO 07:53
Työturvallisuuskortti
olen monesti miettinyt turvallisuuskorttia sosiaali-ja terveysalalle, nykyinen kortti on suunniteltu teollisuus ym. alalle. Itselläni sellainen on mutta ei hyödyttänyt minun alaani ollenkaan. Oikeasti aika vaikeaa hyödyntää ttk materiaalia sote alueille. Pitää luoda aivan alusta asti omaa pohja, ei ne kypärät ja nosturit  oikein toimi meidän alalla.


Kommentoi

Nimimerkki

Otsikko

Viesti

Liite  


Kirjoita ylläoleva koodi tähän kenttään


Takaisin


Bookmark and Share

© 3T Ratkaisut Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta.