Käyttäjätunnus

Salasana


Maistiaisia
Keskustelu
3T Kulttuurikysely
Turvallisuusvideot

Tilaus- ja käyttöehdot
Tilaa lisenssi
Rekisteröidy

Opetusmultimediat
Lainsäädäntö
Tilaa lisenssi

» TS-VALTUUTETTULISENSSI
Lisää työkaluja työsi tueksi!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!

Keskustelu / Kysy-Vastaa-Kommentoi

Lääkärissä käynti työajalla

Ryhmät >> Kysy-Vastaa-Kommentoi >> Lääkärissä käynti työajalla

Aloitusviesti
YKSI
TAMMIKUU 27, 2012.

KLO 17:24
Lääkärissä käynti työajalla

Taukotiloihin on ilmestynyt lappu jossa todetaan, että työajalla ei saa käydä lääkärissä mikäli ei ole akuutti vaiva. Myös lukee, että lupa poistua työpaikalta voidaan evätä ja työnantajaa ei voida pitää vastuullisena kuluista joita voi tulla varatusta lääkärin ajasta vaikka sinne ei pääsisi. Mitenhän pitäisi menetellä kun asuin kuntani hammashuollossa on 3-6 kuukauden odotusaika eikä työvuorolistat näytä vuoroja noin pitkälle.

 Tottakai käyn työajan ulkopuolella jos voin, mutta usein nuo ajat osuvat juuri työpäivän päälle. Ja voiko muka työnantaja evätä työpaikalta poistumisen jos ottaa vaikkapa sitten palkatonta tunnin siihen lääkärin käyntiin? Tästä ei tietääkseni voi antaa edes varoitusta työntekijälle jos tekee palkattomalla ajalla?Vastaukset
TYÖNTEKIJÄ
HELMIKUU 06, 2012.

KLO 08:40
Kannattaa sopia esimiehen kanssa etukäteen
Jos saat (tietenkin neuvottelet ja kysyt) palkatonta niin silloinhan kyse ei ole työajasta. Työnantajan etukinhan on että työntekijät huolehtivat terveydestään, mutta palkatontakaan ei kannata mennä vaatimaan vaan pyytämään. Asiat rullaavat molemminpuolisella sopimisella parhaiten. Ihan normaalia on että työajalla saa käydä vain tietyissä pakollisiissa tutkimuksissa (lue työehtosopimuksesta tarkemmin)
JANNE
HELMIKUU 07, 2012.

KLO 17:47
Työvuorot lääkärikäynnin mukaan
Eikö työvuoroja voi sopia siten, ettei työvuoroa olisi silloin, kun lääkäriaikasi on? Eli kun saat lääkäriajan, pyydät, ettei sinulle laitettaisi työvuoroa samaan aikaan?
SAIKKU
HELMIKUU 20, 2012.

KLO 12:50
Meiilä myös

Yritettin vastaavaa, tosin jos lääkärissä käynnistä ei tule sairaslomaa, firma ei maksa ko. ajalta palkkaa, vaan menisi palkattomaan. Käytyäni pienen keskustelun, ohjeistus muuttui ja palkkaa maksetaan tuli saikkua tai ei. Onhan meilläkin se että ensisijaisesti työajan ulkopuolella, mutta koska meistä ei kukaan ole lääkäri, niin aika moni asia menee akuutiksi tarpeeksi käydä lääkärissä.

 

ESIMERKKIERKKI
HELMIKUU 16, 2013.

KLO 10:31
Lääkärissäkäynti kasvaimen leikkausta varten

Ilmoitin työnantajalle (kunnallinen terveydenhoito) että menen lääkärikonsultaatioon jossa leikkaava lääkäri tekee tutkimuksen ennen leikkausta ja samalla kertoo leikkaukseen liittyvät asiat ja mahdollisen sairasloman määrän niin ennen kuin leikkauksen jälkeenkin. Toipumisnäkökohdat ja valmistautuminen leikkaukseen ja oireet joiden perusteella pitää heti ottaa yhteyttä ja tarvittaessa leikkaus siirretään heti suoritettavaksi aiheutuneiden komplikaatioiden vuoksi.

Nyt työnantaja ei hyväksy käyntipäivää sairaslomapäiväksi, vaikka etukäteen kerroin asiasta ja silloin sovittiin että kyseisenä päivänä en tule töihin sillä matkaan menisi konsultaatioineen ja kulkemisineen koko päivä. Mitä teen? Pitääkä hankkia lääkärintodistus takautuvasti? Taas kuormitetaan lääkäriä? Olispa etukäteen pyydetty?

KATINKA
HUHTIKUU 17, 2014.

KLO 14:27
Työajalla fysiatrille
Saako työajalla käydä fysiatrialla? työterveyslääkäri laittoi lähetteen fysiatrille ja vapaat ajat sattuvat työajalle. Vähentääkö tämä työaikaa? 


Kommentoi

Nimimerkki

Otsikko

Viesti

Liite  


Kirjoita ylläoleva koodi tähän kenttään


Takaisin


Bookmark and Share

© 3T Ratkaisut Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta.