Käyttäjätunnus

Salasana


Maistiaisia
Keskustelu
3T Kulttuurikysely
Turvallisuusvideot

Tilaus- ja käyttöehdot
Tilaa lisenssi
Rekisteröidy

Opetusmultimediat
Lainsäädäntö
Tilaa lisenssi

» TS-VALTUUTETTULISENSSI
Lisää työkaluja työsi tueksi!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!

Keskustelu / Kysy-Vastaa-Kommentoi

ensiapua kaupassa?

Ryhmät >> Kysy-Vastaa-Kommentoi >> ensiapua kaupassa?

Aloitusviesti

MARRASKUU 12, 2010.

KLO 21:26
ensiapua kaupassa?
Vaimon puolesta olen miettinyt asiaa. Hän työskentelee nimeltämainitsemattomassa kauppaketjussa. onko laissa määräätty, plajonko pitäisi olla ea-taitoisia henkilöitä minkäkinkokoisissa kaupoissa? ja miten asiakkaiden ea-hommat muutenkin pitäisi järjestää? k.o. työpaikalla ei laastaria kummempaa ole ollut, kunnes kysyin kauppiaalta mahd. elvytysmaskista ja siteistä. kummasti ne ilmestyivät kaappiin... kuitenkin sairaskohtauksia sattuu kaupoissa melko usein, tuo EA- homma mietityttää.


Vastaukset
RS
MARRASKUU 19, 2010.

KLO 15:16
Ensiapu
Ensiapuvalmius työpaikoilla, (julkaisia sosiaali-ja terveysministerö työsuojeluosasto), julkaisussa on määritelty mitä työpaikalta vaaditaan ensiavun osalta. Nyrkkisääntönä pidetään, että n. 5% henkilöstöstä on EA-taitoisija, riippuen tietenkin kuinka ilmeinen on tapaturman vaara. Työterveyshuolto on yksi joka määrittelee kuinka paljon henkilöstöstä pitää olla EA-taitoisia, koulutuksen hoitaa SPR. Mitä tulee "laastareihin" ym EA-tarvikkeisiin, niin niistäkin löytyy säädökset samasta oppaasta. Ihmettelen millainen valvonta kyseisessä liikkeessä on, eikö työterveyshuolto ole tehnyt työpaikkaselvityksiä tai työsuuojelupiiri tarkastuksia, jossa nämä asiat tulee kyllä esille. Puhelinsoitto jompaan kumpaa auttaa asiassa.
MARKOVUORINEN
MARRASKUU 20, 2010.

KLO 14:34
Entä asiakkaiden?

Edellisessä viestissä mainittu opas on ladattavissa osoitteesta:
http://www.tyosuojelu.fi/fi/tu losta/1345
jossa muutenkin asiasta aika kattavasti. Mutta itsekin olen kaivannut lisätietoa, miten asia nähdään kun tiloissa on asiakkaita, usein vielä selvästi enemmän kuin henkilöstöä. Juurikin kaupan alalla toteutuu aina. SPR on kuitenkin määritellyt myymälät alimpaan luokkaan "vähäinen" ja ensiapukoulutettujen tarpeeksi 1-2/hlöä per alkava 25 työntekijää. Samassa pdf:ssä (liitteenä) on annettu yleiset luokittelut myös muille toimialoille sekä luokituksia vastaavat hlömäärä- ja ensiapuvälineistö.

Mutta edelleen kaivataan palstalle näkemys, miten asiakasmäärä otetaan huomioon - vai otetaanko mitenkään.

 

RS
MARRASKUU 22, 2010.

KLO 15:05
Ensiapu
Niin meilläkään ei ole tullut esille asiakkaiden osuus ensiapuvalmiutta määriteltäessä, mutta työsuojelupiirin tarkastajan kanta on ollut, että jokaisessa työvuorossa on oltava vähintään yksi EA-1 omaava henkilö. Ilmeisesti katsotaan, että ammatti-ihmiset hoitavat tarvittavan ensiavun asiakkaiden suhteen.
TIMPURI
HELMIKUU 26, 2011.

KLO 14:13
EA-henkilöstön tarve

Hei

Olisi hyvä jos jokaisen työpaikan työsuojelu organisaatio tekisi riskeistä ja vaaroista kartoituksen ja sen perusteella määrittelisi koulutustarpeen ja vaatimustason koska se  vaihtelee työ-paikoittain paljonkin.

Vaikuttavia asioita:

Työpaikan koko, työtehtävien tapaturma-alttius, osastojen määrä, käytettävät koneet ja aineet, materiaalit ja teillä tietysti henkilöstön lisäksi pitää huomioida asiakaskunta miten heidän kohdallaan osataan toimia, kuinka pian EA henkilö saadaan paikalle.

Taidot ovat hyväksi monen osata, mutta minimi voisi olla yksi per osasto tai 1/20 henkilöä ja vuorot huomioiden.

Tämä kuuluu osana työsuojelu yhteistoimintaan josta pitää paikallisesti toimikunnan kanssa sopia em kriteerein.

Kyllä vastuunsa tuntevan työantajan pitäisi nämä asiat ymmärtää.

Terv. Timo

 Kommentoi

Nimimerkki

Otsikko

Viesti

Liite  


Kirjoita ylläoleva koodi tähän kenttään


Takaisin


Bookmark and Share

© 3T Ratkaisut Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta.