Käyttäjätunnus

Salasana


Maistiaisia
Keskustelu
3T Kulttuurikysely
Turvallisuusvideot

Tilaus- ja käyttöehdot
Tilaa lisenssi
Rekisteröidy

Opetusmultimediat
Lainsäädäntö
Tilaa lisenssi

» TS-VALTUUTETTULISENSSI
Lisää työkaluja työsi tueksi!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!

Keskustelu / Kysy-Vastaa-Kommentoi

Työsuojelukoulutus?!

Ryhmät >> Kysy-Vastaa-Kommentoi >> Työsuojelukoulutus?!

Aloitusviesti

MARRASKUU 05, 2010.

KLO 16:03
Viestiä muokattu
MARRASKUU 11, 2010. KLO 16:40
Työsuojelukoulutus?!

"Työnantajan tulee huolehtia siitä, että työsuojeluvaltuutetulla ja varavaltuutetuilla on mahdollisuus saada koulutusta työsuojelua koskevista säännöksistä ja ohjeista sekä muista yhteistoimintatehtävien hoitamiseen kuuluvista asioista."

Voiko työantaja kieltäytyä kouluttamasta työsuojeluvaltuutettua, vetoamalla siihen että budjetissa ei ole varattu tälle vuodelle tällaisiin koulutuksiin rahaa...??

ts. onko työnantaja velvollinen kouluttamaan ts-valtuutettuja??Vastaukset
MARKOJAR
MARRASKUU 05, 2010.

KLO 23:45
Liitto kouluttaa, ei työnantaja. Saat osallistua liiton järjestämille kursseille ja työnantaja maksaa palkan ko. ajalta. Ja juu, lakisääteinen juttu, eli saat mennä, sanoi budjetti mitä tahansa.
MARKOVUORINEN
MARRASKUU 12, 2010.

KLO 11:40
Ts koulutus kannattaa

Asiasta on tietysti määräyksensä. Eri alojen työehtosopimuksissa on lisäksi erilaisia yksityiskohtia. Mutta lähtisin liikkeelle koulutuksen hyödyistä. Painota työnantajalle, että jokainen säästetty tapaturmapoissaolopäivä vähentää firman kuluja esim. 500 €. Lisäksi häiriötön toiminta parantaa laatua ja toimituskykyä eli sitä kautta asiakastyytyväisyyttä. Oikeuden päätöksissä on lisäksi monia tuomioita, jotka on langetettu työantajan puutteellisen koulutuksen/opastuksen vuoksi. Ts-valtuutetun pitää toki sitten jakaa oppimansa edelleen muulle henkilöstölle.

Koulutusta voi työnantaja hankkia mistä haluaa, se voi olla muutakin liiton tarjoaman lisäksi. Yksi edullisista ja joustavista tavoista on hankkia Ts-valtuutettulisenssi. Silloin ei tarvitse olla poissa työpaikalta :)

MAKSAAKO VAI EI?
MARRASKUU 15, 2010.

KLO 07:03
Mikä laki ja pykälä velvoittaa työantajaa maksamaan?
Edellisissä teksteissä on vai väittämiä. Eli nyt tarvisi viittauksen lakiin ja pykälään mikä velvoittaa työantajaa maksamaan kyseiset kustannukset.

MARRASKUU 19, 2010.

KLO 13:50
Lakipykälät

Työsuojelun valvonnasta ja työpaikan työsuojeluyhteistoiminnasta annettu lain  44/2006 soveltamisesta. Omistathan vihreän kirjan nimeltä työsuojelun valvonta?

On työterveyslaitoksen opuksia.

Siitä 33pykälä 1 momentti työsuojeluvaltuutetun ja varavaltuutetun oikeus saada koulutusta.

Sinulla on myös mahdollisuus osallistua esm JHL:llän kursseille Raaseporiopistolle, mutta se maksaa tietenkin vähän enempi jos et ole jäsen. Siellä peruskurssi kestää viikon ja jatkokurssit 2 viikkoa.

VELTSA
TAMMIKUU 14, 2011.

KLO 09:36
TT-SAK:n yleissopimus
TT ja SAK on ainakin tästä asiasta sopinut, luulisi tämän tosiaan löytyvän myös muilta aloilta. Löytyy tuosta liitteen tiedostosta kohdasta 7. luku, Koulutus.
TIMPURI
HELMIKUU 26, 2011.

KLO 13:24
Koulutus

Moi

Menet oman sopimusalan kotivuille ja vilkaiset työehtosopimus määräyksistä ja koulutus osiosta mitä siellä sanotaan.

Tegnologiateollisuuden sopimuksissa on työnantajalle asetettu koulutusvelvoite, tietyt kurssit kuuluvat koulutustuen piiriin joissa työnantaja maksaa sinulle ansion menetyksestä aiheutuvat kulut eli käytännössä saman palkan kuin jos olisit töissä.

Terv. Timo NauravaKommentoi

Nimimerkki

Otsikko

Viesti

Liite  


Kirjoita ylläoleva koodi tähän kenttään


Takaisin


Bookmark and Share

© 3T Ratkaisut Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta.