Käyttäjätunnus

Salasana


Maistiaisia
Keskustelu
3T Kulttuurikysely
Turvallisuusvideot

Tilaus- ja käyttöehdot
Tilaa lisenssi
Rekisteröidy

Opetusmultimediat
Lainsäädäntö
Tilaa lisenssi

» TS-VALTUUTETTULISENSSI
Lisää työkaluja työsi tueksi!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!

Keskustelu / Kysy-Vastaa-Kommentoi

työsopimus ja palkka

Ryhmät >> Kysy-Vastaa-Kommentoi >> työsopimus ja palkka

Aloitusviesti

SYYSKUU 10, 2010.

KLO 08:32
työsopimus ja palkka
olen ollut töissä eräässä yrityksessä nyt kolme vuotta.minut palkattiin asiakaspalveluun pelkästään,ja työsopimuksessanikin lukee nimikkeenä tämä.kuitenkin minulla on teetetty alusta asti myös erästä toista työtä,ilman että palkkaani on sen suuremmin korotettu tai työsopimustani muutettu.mitä voisin tehdä,en halua tehdä kahta työtä yhdellä palkalla,olo on todellakin vedätetty ollut jo pitkään,mutta pomoni ei tajua edes,mitä hommia joudun firmassamme tekemään.


Vastaukset

SYYSKUU 14, 2010.

KLO 10:11
Puhetta tai kytkintä
Ensin asiasta pitää puhua pomolle. Jos ei auta ja positiivisia asioita ei ole enemmän kuin tuo negatiivinen, kannattaa alkaa etsimään uutta työpaikkaa.
JALMARI
SYYSKUU 14, 2010.

KLO 11:00
Eroaako toinen tekemäsi työ kovastikin sovitusta työstä esim. vaativuuden suhteen? Jos toinen työ selvästi vaativampaa, niin olisi paikallaan tarkistaa palkkaa, mutta jos työ samantyylistä eikä työaikakaan ylity, työnantajalla lienee oikeus tarpeen vaatiessa teettää työntekijällä muitakin työtehtäviä, kuin työsopimuksessa määritetty.
JALMARI
SYYSKUU 14, 2010.

KLO 11:07
Ei kuitenkaan mitä tahansa
Vielä lisäys edelliseen, että ei kuitenkaan pidä antaa työnantajan teettää mitä tahansa hommia, kuin mitä on sovittu.
MARKOVUORINEN
SYYSKUU 15, 2010.

KLO 11:28
Asiaan liittyvä juttu

Taloussanomissa oli asiaa ja tuota ensimmäistä vastausta läheltä liippaava juttu tänään. Löytyy osoitteesta:

http://www.taloussanomat.fi/ty o-ja-koulutus/2010/09/15/taman -takia-ei-kannata-erota-toista /201012711/139

MYYJÄOPISKELIJA
LOKAKUU 20, 2013.

KLO 16:58
Voinko irtisanoutua työssäoppimisesta?
Opiskelen aikuisopistossa myynnin ammattitutkintoa. Minulla on sovittuna työssäoppimispaikka eräässä yrityksessä kaikille kolmelle työssäoppimisjaksollemme. Nyt kuitenkin haluaisinkin mennä tämän työssäoppimisjakson jälkeen toiseen yritykseen seuraavien 2 jakson ajaksi. Voinko siis irtisanoa itseni tämän jakson jälkeen vai tuleeko siitä jotain seuraamuksia? Työsopparissamme lukee, että irtisanominen on mahdollista työsopimuslain 43§ mukaan. Mitä tämä tarkoittaa?
KIMPAAANTUNUT
KESÄKUU 16, 2014.

KLO 15:02
Viestiä muokattu
KESÄKUU 16, 2014. KLO 15:23
onko edes laillista

onko laillista että pomot päättivät että jos sinulla on vapaa päivä ja joku sairastuu töissäsi sinulle soitetaa että pitäisi tulla töihin jos kieltäydyt (sinulla ei ole mitään muutakaan tekemistä)  niin sinä saat varoituksen.. mielestäni vapaa aika ei pomolle tai kellekkään muulle kuulu se on oma asia mitä silloin tekee. eikä ole velvollinen pomolle kertomaan syytä miksi ei vapaa päivänään ilmaannu töihin..   Alkaa hermostuttamaan tämä systeemi tässä maassa jos näin pitkälle mennään 

(Toim. huom: käytetään asiallista kieltä)

JANNE, 3T JA TURVALLISUUSUUTISET.FI
KESÄKUU 16, 2014.

KLO 15:32
Viestiä muokattu
KESÄKUU 16, 2014. KLO 15:33
Riippuu työsopimuksesta

Jollei työsopimuksessa erikseen mainita, niin vapaapäivänä ei voitane velvoittaa tulemaan töihin. Mutta joillain aloilla työsopimuksessa tai -ehdoissa sanotaan muuta, lähinnä mieleen tulee esim. pelastus- ja sairaanhoitohenkilöstö. Mutta eiköhän tällöinkin ole erikseen määritetty henkilöt, keiden milloinkin tulee olla valmiina tarvittaessa tulemaan töihin.

Aina jos tuntee tulleensa väärinkohdelluksi, kannattaa ottaa yhteyttä oman Aluehallintoviraston työsuojeluviranomaiseen, jonka löydät helpoiten soittamalla alueesi AVIn puhelinvaihteeseen:
h ttp://www.avi.fi/web/avi/yhtey stiedot

JOUNI
MAALISKUU 13, 2015.

KLO 16:07
palkka

Työnantajani haki täysperävaunun kuljettajaa mol.fi osoitteessa. Tein hakemuksen ja sain paikan.

Ttyösopimuksessa on kuorma-autonkuljettajan palkka. Ajo pääsääntöisesti ollut nuppihommaa. Olisiko kuitenkin maksettava täysperävaunukuljettajan palkka? 

EPÄTOIVO ISKEE
KESÄKUU 26, 2015.

KLO 19:45
Vakinaistaminen
Olen määräaikaisella sopimuksella ja minulle luvattiin vakituinen paikka, mikäli eräs vakituinen työntekijä ei palaa takaisin työhön vuorotteluvapaaltaan. 
Hän ei tullut takaisin vaan irtisanoutui, mutta en myöskään ole saanut vakituista sopimusta. Aina kun yritän kysyä asiasta saan kierteleviä vastauksia. Ja nyt viimeksi sanottiin että he laskevat millaisiin työtuntimääriin osastolla on varaa. 
Eihän noin voi tehdä että ensin luvataan paikka ja vasta sitten mietitään onko se mahdollista?
Mitä minä voin tässä tapauksessa tehdä?


Kommentoi

Nimimerkki

Otsikko

Viesti

Liite  


Kirjoita ylläoleva koodi tähän kenttään


Takaisin


Bookmark and Share

© 3T Ratkaisut Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta.