Käyttäjätunnus

Salasana


Maistiaisia
Keskustelu
3T Kulttuurikysely
Turvallisuusvideot

Tilaus- ja käyttöehdot
Tilaa lisenssi
Rekisteröidy

Opetusmultimediat
Lainsäädäntö
Tilaa lisenssi

» TS-VALTUUTETTULISENSSI
Lisää työkaluja työsi tueksi!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!

Keskustelu / Kysy-Vastaa-Kommentoi

Työtilojen lämpötiloista sekä painoista

Ryhmät >> Kysy-Vastaa-Kommentoi >> Työtilojen lämpötiloista sekä painoista

Aloitusviesti

HEINÄKUU 04, 2010.

KLO 16:34
Työtilojen lämpötiloista sekä painoista

Teen töitäni valimolla. jossa suuret lämpötilat on näin helteiden aikaan ruvennut aiheuttamaan sydämmentykytyksiä, huimausta sekä oksentelua.

Kysymykseni koskeekin lämpötiloja, hallin lämpötila on välillä päivisin 40 astetta.Kylmää vettä ei tule kraanoista jotta voisi juoda. Vesi on kädenlämpöistä koska vesiputket on joku ääliö asentanut katonrajaan jossa on kuumin kohta koko talossa.

Pomomme väittää että ei ole olemassa minkäänsortin lakeja tai ohjeistuksia työntekijän auttamiseksi tälläkohdalla. Satuin vain lukemaan että esim toimistotyössä on lämpötila paussit jne jne. miksi ei metallialalla sitten ole?

Työni voidaan luokitella taulukoiden mukaan erittäin raskaaksi työksi.

Samaten haluisin kysellä että onko jotain ylärajoja käsin nostamiselle? Pomoni mukaan tälläisiä rajoja ei ole ja siksi on nostettava niinpaljon käsin kuin jaksaa.Vastaukset

HEINÄKUU 09, 2010.

KLO 09:15
omia mietteitä ja apuja

En löytänyt minäkään mitään lakia tai säädöstä, joka olisi suoraan määrännyt lämpörajat, mutta tässä suora lainaus työsuojeluhallinnon sivuilta:

Työnantajan velvollisuutena on teknisin toimenpitein huolehtia siitä, että lämpötila työpaikalla pysyy alle +28 °C, kun ulkoilman lämpötila on alle +25 °C. Jos työpaikan ilman lämpötila teknisistä toimenpiteistä huolimatta helteen vuoksi ylittää +28 °C, on työtä ryhdyttävä keventämään lyhentämällä työntekijöiden altistumisaikaa kuumuudelle. Altistumisajoiksi ovat kevyissä ja keskiraskaissa, pakkotahtisissa töissä vakiintuneet 50 min tunnin aikana alle +33 °C:een lämpötilassa ja 45 min tunnin aikana yli +33 °C:een lämpötilassa. Työtä siis tauotetaan 10 - 15 min tuntia kohden. Tätä suuremmissa lämpötiloissa ja raskaissa ruumiillisissa töissä on ryhdyttävä erityisiin suojelutoimiin. Niitä ovat työntekijän lämpösairausriskin selvittäminen, erityisen suojavarustuksen käyttäminen ja usein toistuva työn tauottaminen. Ensisijaisia ovat tietenkin ilmanvaihtoon ja lämpölähteiden eristämiseen liittyvät tekniset ratkaisut.

Meillä ainakin toteutuu yllä oleva, ja meillä lämpöolot nousevat yli 28 vain poikkeusoloissa. Teillä on huomattavasti kuumempi.

Työturvallisuuslaissa luvussa viisi mainitaan mm. nostot ja siirrot käsin. Samaisessa kappaleessa viitataan valtioneuvoston tarkempiin päätöksiin, tällainen tästä aiheesta säädetty päätös on esim. Valtioneuvoston päätös käsin tehtävistä nostoista ja siirroista työssä (1409/1993). Sieltä voi löytyä jotain, josta olisi sinulle apuja.Kommentoi

Nimimerkki

Otsikko

Viesti

Liite  


Kirjoita ylläoleva koodi tähän kenttään


Takaisin


Bookmark and Share

© 3T Ratkaisut Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta.