Käyttäjätunnus

Salasana


Maistiaisia
Keskustelu
3T Kulttuurikysely
Turvallisuusvideot

Tilaus- ja käyttöehdot
Tilaa lisenssi
Rekisteröidy

Opetusmultimediat
Lainsäädäntö
Tilaa lisenssi

» TS-VALTUUTETTULISENSSI
Lisää työkaluja työsi tueksi!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!

Keskustelu / Kysy-Vastaa-Kommentoi

Esimies työsuojeluvaltuutettuna?

Ryhmät >> Kysy-Vastaa-Kommentoi >> Esimies työsuojeluvaltuutettuna?


Aloitusviesti

HUHTIKUU 08, 2010.

KLO 14:15
Esimies työsuojeluvaltuutettuna?

Hei kaikki tietäväiset!

Osaatteko sanoa, voiko esimies toimia työsuojeluvaltuutettuna omassa asemassaan ja omalla palkallaan? Vai pitääkö ko. henkilön valituksi tultuaan suostua uusimaan työsopimus työntekijäksi palkanalennuksineen?Vastaukset

HUHTIKUU 09, 2010.

KLO 15:17
No ei voi

Esimies ei minun mielestäni voi toimia työntekijöiden työsuojeluvaltuutettuna, vaan työntekijöiden tulee valita valtuutettu keskuudestaan.

Toimihenkiöiden työsuojeluvaltuutettuna esimies taas voi toimia.

MARKOVUORINEN
HUHTIKUU 09, 2010.

KLO 16:57
Viestiä muokattu
HUHTIKUU 19, 2010. KLO 10:51
ts-valtuutetun palkka

Työsuojelun yhteistoimintalaista:

3 5 § Työsuojeluvaltuutetun ansion menetyksen korvaaminen

"Työnantajan on korvattava työsuojeluvaltuutetulle työsuojeluvaltuutetun tehtävien työaikana hoitamisesta aiheutuva ansion menetys. Korvaus lasketaan sen mukaan, mitä työsuojeluvaltuutettu olisi säännöllisessä työssään ansainnut sinä aikana, jona hän hoiti työsuojeluvaltuutetun tehtäviä."

Eli tulkitsisin, että pitää saada entistä palkkaa. Laissa on tarkoitettu, että työntekijät valitsevat ts-valtuutetun keskuudestaan ja toimihenkilöillä on oikeus valita oma. On tapauksia, että esimiesasemassa oleva on valittu ts-valtuutetuksi ja on edustanut joitain alaisiakin. Laki on asiassa hieman tulkinnanvarainen.

 


HUHTIKUU 21, 2010.

KLO 13:27
Myös työehtosopimus
Työsuojelun yhteistoimintalaista: 35 § Työsuojeluvaltuutetun ansion menetyksen
korvaaminen Työnantajan on korvattava työsuojeluvaltuutetulle työsuojeluvaltuutetun tehtävien työaikana hoitamisesta aiheutuva ansion menetys. Korvaus lasketaan sen mukaan, mitä työsuojeluvaltuutettu olisi säännöllisessä työssään ansainnut sinä
aikana, jona hän hoiti työsuojeluvaltuutetun tehtäviä.´ Eli tulkitsisin, että pitää saada entistä palkkaa. Laissa on tarkoitettu, että työntekijät valitsevat ts-valtuutetun keskuudestaan ja toimihenkilöillä on oikeus valita oma. On tapauksia, että esimiesasemassa oleva on valittu ts-valtuutetuksi ja on edustanut joitain alaisiakin. Laki on asiassa hieman tulkinnanvarainen.
Lisäksi työehtosopimuksissa ( esim. teknologiateollisuuden ) on määritelty TSV:n ajankäyttö, palkka ja mahdolliset lisäkorvaukset
 


TOUKOKUU 13, 2010.

KLO 19:32
Tottakai voi toimia, olen itse esimiehenä ja ts:valtuutettuna
työntekijöiden valitsemana. Palkkani on todellakin ihan entisellään. Työsuojeluvaltuutettu ei edusta liittoa, vaan valtuutettu edustaa työntekijöiden ja esimiesten työturvallisuuteen liittyvissä asioissa heitä, joka siis on laissa määritelty.

KESÄKUU 30, 2010.

KLO 16:46
"Nais rähäkkä"
Jos työpaikalla työkaveri haukkuu kaikkien kuullen toisen, ja asia etenee osastonhoitajan kansliaan asti, niin, onko työsuojeluvaltuutetun oltava mukana siinä keskustelussa, jos ei ole täytetty henkisen työväkivallan kaavaketta?
WEKS
MARRASKUU 06, 2010.

KLO 11:35
Ei voi toimia töntekijöiden ts. valtuuttettuna

työntekijöiden valitsemana. Palkkani on todellakin ihan entisellään. Työsuojeluvaltuutettu ei edusta liittoa, vaan valtuutettu edustaa työntekijöiden ja esimiesten työturvallisuuteen liittyvissä asioissa heitä, joka siis on laissa määritelty.

 Et voi "istua kahdella pallilla" eli olla esimies ja alaistesi ts. valtuuttettu.

"Laissa on tarkoitettu, että työntekijät valitsevat ts-valtuutetun keskuudestaan ja toimihenkilöillä on oikeus valita oma."
TIMPURI
HELMIKUU 26, 2011.

KLO 13:48
ts.valtuutetttu

Moi

Työsuojeluvastuu ja valvonta kuuluvat työnantajalle.

Mutta valtuutettu tulee valita jos työpaikalla on vähintään 10 hlöä työntekijät voivat valita myös niin halutessaan ns. yhteisen valtuutetun toimihenkilöiden kanssa joka edustaa molempia henkilöstöryhmiä.

Ilmeisesti teillä on menetelty näin.

mutta momentin yksi asia kuuluu aina työn antajalle ja terkemmin linjaorganisaatiolle (työnjohto,tuotantopäällikkö, toimitusjohtaja) jakaantuu vastuu.

Työntekijän kuitenkin tulee saattaa työnjohdon tietoon epäkohdat, jos näin ei menetellä syyllistytään itse ts- rikkomukseen josta saattaa seurata vastuuta myös hänelle.

Timo

PITÄISIKÖ LUOPUA?
SYYSKUU 27, 2011.

KLO 11:19
Jaettu vastuu

Minulla on jaetut työtehtävät, joista puolet on ns. tavallisen työntekijän hommia, ja puolet johdon liitännäisiä hommia. En kuitenkaan ole esimies, mutta toimin samassa tiimissä esimiesten kanssa tässä toisessa vastuualueessani. Minut valittiin tehtävään 2 vuotta sitten työntekijöiden toimesta, jolloin tein pääasiallisesti vain johdon liitännäisiä hommia.

Nyt oma esimieheni on kuitenkin sitä mieltä, että kannattaisi harkita ts-valtuutetun tehtävistä, koska työskentelen johdon kanssa. Mitä mieltä olette?

VALTUUTETTU
SYYSKUU 30, 2011.

KLO 10:34
Esimies työsuojeluvaltuutettunako

Ei voi minunkaan mielestä, esimies olla työsuojeluvaltuutettu. Työntekijoitä edustaa aina työsuojeluvaltuutettu ja esimiehiä sekä työnantajan edustajana toimii työsuojelupäällikkö. Näin käsitän itse tämän asian. Suudelma

 

YKSISELITTEISTÄ
MARRASKUU 16, 2011.

KLO 04:27
Asiassa ei ole mitään epäselvää.Esimies ei voi toimia TSV:na.Työnantaja nimeää työsuojelupäällikön joka on työnantajan,johdon,esimiesten edustaja työsuojeluasioissa.Työntekijät valitsevat keskuudestaan työsuojeluvaltuutetun,joka on työntekijöiden edustaja työsuojeluasioissa.Laista ei löydy mitään tulkintavapautta tässä asiassa.


Kommentoi

Nimimerkki

Otsikko

Viesti

Liite  


Kirjoita ylläoleva koodi tähän kenttään


TakaisinBookmark and Share

© 3T Ratkaisut Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta.